Scandinavisch design

Eén van de interieurstijlen die de laatste jaren enorm populair is, het Scandinavisch interieur. Strakke vormgeving, warme kleuren en natuurlijke materialen staan hier centraal en geven uw woning een moderne uitstraling zonder dat het te kil aan voelt. Hier leest u wat een Scandinavisch interieur ontwerp inhoudt.

Strak design

Minimalistische vormgeving en strakke lijnen zijn de kenmerken van een Scandinavisch interieur. Comfort en functie staan bij de inrichting voorop en uiten zicht in een moderne, strakke en sobere vormgeving. Er wordt enkel een minimum van accessoires gebruikt zodat de aandacht niet getrokken wordt naar allerlei onnodige details. De weinige accessoires die in de woning staan komen zo volledig tot hun recht.

Kleurgebruik

Wit is de basis van een Scandinavisch interieur maar ook worden er vaak lichte
kleuren gebruikt. De witte basiskleur wordt aangevuld met natuurlijke aardetinten, zwart en grijs. Felle kleuren worden wel eens gebruikt maar doorgaans wordt er gekozen voor de pasteltinten. Dit heeft te maken met de noordelijke ligging van de Scandinavische landen. Hier wordt het, met uitzondering van een aantal zomermaanden vroeg donker. Door het toe te passen van deze lichte kleuren in het interieur wordt daglicht optimaal benut.

Natuurlijk

In een Scandinavisch interieur vind u veel natuurlijke materialen terug waaronder hout. Deze grondstof is namelijk rijkelijk voorradig in Finland, Denemarken en Zweden. Uiteraard is dit de reden dat hout één van de typerende kenmerken van een Scandinavisch interieur is. U vind het zowel terug in meubels, vloeren, muurbekleding en zelfs in het plafond. In de meeste gevallen wordt het hout wederom in de lichte kleur gelaten.

Geometrische vormen

Gedurfde patronen en geometrische vormen zien we veel terug in deze interieurstijl. Dit komt terug in behang, gordijnen, kussens en decoratie. Het voordeel van al deze patronen, kleuren en vormen. Binnen een mum van tijd kunt u een compleet nieuw imago en sfeer geven aan de woonkamer met enkel de aanpassing van de decoratie.

Voor andere interieurstijlen, projecten die wij realiseren en onze winkel kunt u een kijkje nemen op onze facebook of instagrampagina. Wij kunnen u helpen uw droominterieur te realiseren. Benieuwd? Kom gerust een keer langs bij ons in de winkel.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020