Overkappingen en Pergolas

Uiteraard is het heerlijk om in de zon te zitten maar een hele dag in de volle zon is in de zomer vooral iets te veel. Er zijn verschillende manieren om buiten te zijn maar toch uit te zon: onder de parasol, in de schaduw van bomen of onder een overkapping.

Overkappingen

Met een overkapping kunt u schaduw creëren in uw tuin of op uw terras. Er zijn verschillende soorten overkappingen te verkrijgen, zo is er voor iedere tuin wel een goede oplossing. Een overkapping hoeft niet per se vast te zitten aan uw huis maar kan ook ergens midden in uw tuin geplaatst worden. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden op het gebied van overkappingen.

De functies van een Pergola

De belangrijkste functie van een overkapping is de bescherming tegen de zon. Hij creëert schaduw zoals u het wilt. Ook uw tuinmeubelen zullen langer meegaan omdat die niet dagelijks in de volle zon staan. Een pergola is snel geplaatst en een bijkomend voordeel is dat hij weinig tot geen onderhoud nodig heeft.

Pergola Bioclimatico

Deze pergola heeft een modern design maar past doordat u hem kunt verkrijgen in alle ralkleuren bij iedere woning. Bij deze pergola kunt u de panelen van het dak automatisch bewegen. Hiermee kunt u de richting van de zon en de intensiteit ervan zelf regelen. Doordat de wind erdoorheen komt als u hem half open heeft staan geniet u van een natuurlijke ventilatie als u in de tuin of op uw terras zit.
Naast de functie als (terras) overkapping is het ook mogelijk er een aanbouw van te maken. Het dak is gesloten en biedt volledige bescherming tegen de meest schadelijke zonnestraling en de meest extreme weersomstandigheden. Hij is geheel waterdicht en aan de zijkanten is er een mogelijkheid glas in te zetten. Op deze manier dient hij als een extra (lichte) ruimte bij uw huis waar u ook in de winter kunt genieten. Om deze overkapping geheel naar wens te maken zijn er extra opties die u toe kunt voegen. Dit is onder andere ingebouwde LED-verlichting en geluid via bluetooth. Deze pergola is enkel elektrisch mogelijk.

Pergola dak stof/fiberglass

Het is mogelijk om een overkapping met stoffen/sunworker doek te nemen en een aluminiumstructuur. Hierdoor creëert u schaduw, u kunt dit dak volledig naar 1 kant schuiven (open) of dicht doen. Deze pergola is zowel electrisch als manueel verkrijgbaar. En wederom in alle ralkleuren.
Om volledig te genieten van uw overkapping is het goed om te kijken wat voor stofkeuze u maakt. Sunworker is een soort van geperforeerd glasvezeldoek waar de wind nog door heen kan. Hierdoor zal het een stuk minder benauwd zijn dan wanneer u een dichte stof kiest. Daarnaast is een sunworkerdoek makkelijker schoon te maken en blijft water er niet op liggen. Verder bestaat er dicht pvc doek, of een normale outdoor stof.

Windschermen

Tegen de wind is er een optie voor beide pergola’s20 Overkapping pergolas 2 om een windscreen te plaatsen. Er zijn verschillende soorten, met of zonder motor. Door het plaatsen van een windscreen zit u zelfs bij minder goed weer lekker buiten. Naast het tegenhouden van de wind wordt hij ook vaak gebruikt voor laagstaande zon en voor wat privacy.

Dit zijn enkel 2 overkappingen die wij hierboven genoemd hebben, er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Bent u benieuwd geworden naar wat een overkapping voor uw woning kan doen? Kom dan gerust een keer langs bij onze winkel ‘A-style’ in Altea. Hier kunnen wij u de kleuren en mogelijkheden laten zien en advies op maat geven.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020