Modern minimalistisch

Elke interieur stijl heeft zijn eigen karakter. Met andere woorden, de uitstraling die u wilt geven aan uw interieur. Deze kunt u bepalen door bepaalde kleurtinten, materialen en vormen terug te laten komen in het interieur. Maar ook de hoeveelheid in meubilair en accessoires speelt een grote rol. Bij een minimalistisch interieur draait het erom om zo min mogelijk overbodige spullen in uw huis te zetten. Zo krijgt u een moderne, rustige, lichte sfeer in uw huis.

Veel mensen kiezen tegenwoordig veel sneller voor minder decoratie binnen en buiten huis. Veel decoratie betekend ook veel onderhouden. Kijk eens rond bij u thuis. Als u er goed over nadenkt, heeft u waarschijnlijk een aantal accessoires of zelfs meubels die overbodig ruimte in beslag nemen. ‘Less is More’ daar draait het om bij een minimalistisch interieur en wilt u het zo minimalistisch mogelijk houden? Probeer dan vooral te kijken naar de functie van het product. Heeft u het product wel daadwerkelijk nodig? Bij Astyle weten we dat het niet altijd even makkelijk is om uw interieur minimalistisch te houden. We zijn snel geneigd om accessoires te kopen om een aangename sfeer te creëren. Maar er zijn genoeg manieren om uw interieur aan te kleden, zonder dat u veel meubilair en accessoires hoeft te gebruiken.

Bent u geïnteresseerd in een minimalistisch interieur? In enkele stappen kunt u uw interieur stijl makkelijk aanpassen. Bij de eerste stap van het creëren van een minimalistisch interieur, zult u eerst moeten kijken naar de basis voor uw interieur. De basis zijn de grote meubelstukken die u dagelijks gebruikt of nodig heeft. Dit bestaat uit zitmeubilair, tafels en sanitair. Als u de basis heeft gevonden, kunt u beginnen met de indeling van uw interieur. Probeer hierbij zoveel mogelijk open ruimtes te bewaren. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter en lichter gaat lijken. Als de basis dan staat, kunt u kijken naar hoe u de ruimte wilt aankleden. Een minimalistisch interieur betekend niet dat het niet gezellig kan zijn. De enige eigenschap die we niet willen verliezen is de rust. Denk dus goed na over de hoeveelheid van accessoires.

Om een ruimte aangenaam te maken heeft u niet veel verschillende onderdelen nodig. Denk dus groot. In plaats van veel kleine potjes en vaasjes. Kunt u er ook voor kiezen om één grote ‘eye catcher’ in uw interieur te plaatsen. Dat maakt uw interieur uniek en geeft ook meteen sfeer aan de ruimte. Een groot tapijt zorgt voor wat meer warmte bijvoorbeeld. Kies voor en kortharig vloerkleed om het nog steeds zo modern mogelijk te houden. Kiest u voor een lang harig kleed wordt de ruimte weer iets compacter. Ook kunt u voor meer contrast kijken naar behang. Behang zorgt ervoor de uw interieur toch wordt aangekleed maar tegelijk houdt u de minimalistische strakke look van uw interieur. Het laatste element wat belangrijk is bij een minimalistisch interieur is de kleurkeuze. Werk in lichte natuurlijke tinten. Om het zo ruimtelijk mogelijk te houden. Wit, zwart en licht bruine kleuren zorgen ervoor dat de ruimte rustig blijft. U kunt er ook voor kiezen om één opvallende kleur terug te laten komen in uw gehele interieur. Wij raden we aan om deze kleur zo beperkt mogelijk te gebruikten in uw decoratie.

Heeft u nog meer vragen over deze moderne interieur stijl? Wij helpen u graag verder bij het vinden van het juiste meubilair en decoratie voor uw woning.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020