Metropolitan luxury stijl

Metropolitan luxury stijl is een interieurstijl die momenteel vaak toegepast wordt. ‘less is more’ geld hier zeker niet. Het is een stijl die gekenmerkt wordt door de luxe en extravagante uitstraling.

Aankleding en Materialen

Het materiaalgebruik van de metropolitan luxury stijl is erg uitgesproken. Er wordt vooral gekozen voor materialen met een rijke uitstraling, dus vooral veel glanzende en opvallende stoffen. Meestal zijn dit bont, zijde, velours en satijn. Dit komt bijvoorbeeld terug in de decoratiekussens en plaids, maar ook in de gordijnen. Gordijnen worden bij deze stijl niet alleen praktisch gebruikt maar vooral als decoratie. Er wordt vaak gekozen voor zijdelook of juist zware fluwele en velourse gordijnen. Gordijnen worden van plafond tot vloer gehangen en het liefst nog een stuk gordijn liggend op de grond. In deze interieurstijl is een karpet een ´must´, vaak wordt er gekozen voor een viscose karpet of een karpet met een patroon. Het is belangrijk dat deze zeer aanwezig is in de ruimte dus hiervoor moet de goede maat gekozen worden. De wanden kunnen ook gebruikt worden voor het maken van een eyecatcher, door een extravagant behang op de muur te doen wordt het makkelijk om de juiste sfeer te creëren in uw woning.

Kleurgebruik

Bij de metropolitanstijl wordt vooral gebruik gemaakt van donkere kleuren. Bruin, zwart en grijs zijn mooie tegenhangers van glanzende materialen. Als u toch liever kiest voor een beetje kleur kunt u het beste kiezen voor diepe kleuren, zoals donkergroen, blauw of bordeaux rood. Houd u helemaal niet van donkere kleuren dan kunt u kiezen voor een lichte kleur op de muur, en lichte meubels. Wel belangrijk dat u blijft kiezen voor glanzende stoffen om het toch de luxe uitstaling te geven dat bij de metropolitan luxury stijl hoort. De kleuren die de basis vormen voor een interieur in deze stijl zijn goud, koper en zilver.

Accessoires/verlichting

Bij deze stijl horen grote en opvallende accessoires. Beter een paar eyecatchers dan heel veel kleine dingen. Denk hierbij aan grote tafellampen en opvallende plafonnieres. Aan de wand worden vaak grote fotolijsten gehangen met zwart/wit foto’s, ook wordt er vaak gekozen voor een grote spiegel in barokstijl voor aan de wand. Op de salon en/of eettafel wordt meestal een groot dienblad neergezet met grote kaarsen en vazen erop. Vaak zien we in de open ruimtes een wandscherm of een scupltuur/beeld om de ruimte te breken. De meubels in een metropolitan interieur zijn vaak groot en aanwezig, er wordt veel gebruik gemaakt van chroom en goud maar ook marmer ziet u veel terug.

A-style

Bij A-style kunnen wij u helpen uw droominterieur te realiseren. Wij hebben alles om uw huis in te richten in de metropolitan luxury stijl. Is de metropolitan luxury stijl niet een stijl die bij u past, geen probleem er zijn genoeg andere interieurstijlen waarvan er vast er zeker één is die perfect aansluit bij wat u in gedachte had voor uw woning. Komt u gerust een keertje binnengelopen.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020