Landelijke finca

Landelijk wonen is de benaming van de populaire woonstijl waarbij het gevoel van het platte land (landelijke omgeving) gecreëerd wordt. Hierdoor is deze woonstijl perfect toe te passen in een wat ouder, bestaande Spaanse woning.

Kenmerken

Een landelijk interieur straalt de kalmte van het platteland uit en doet denken aan de lang vervlogen tijden. De ontspannen sfeer is vooral te danken aan de eenvoudige vormgeving van de meubelen die vooral gemaakt werden met zicht op praktisch. Deze basisregels voor de inrichting van een woning in de landelijke stijl, ook wel flamant stijl genoemd worden doorgetrokken in de hele ruimte. Zowel in de meubels als in de accessoires.

Indeling

Bij deze interieurstijl staat het ´gezellig samenzitten´ centraal. Voor de zithoek betekend dit, zet de fauteuils naar elkaar gericht en plaats deze niet te ver uit elkaar. Als er een haardvuur aanwezig is in de woning is het belangrijk deze te betrekken bij de zitruimte. Bij de eethoek wordt vaak gebruik gemaakt van een ronde of ovale tafel om ook zo min mogelijk afstand te creëren.

Kleuren

In dit interieur wordt veel gewerkt met naturel en -aardetinten. Over het algemeen is het de bedoeling dat het interieur rustig blijft. De gekozen tinten stralen een warme sfeer uit. De meest voorkomende kleuren zijn pastel, wit en lichte aardekleuren. Met wit bedoelen we niet spierwit, maar juist diverse nuances als off-white, kiezelwit, donswit en krijtwit. Er wordt vrijwel geen screeuwende eyecatchende kleur gebruikt in deze interieurstijl.

Materialen

Een absolute must in de landelijke woonstijl is het gebruik van hout. maar dan wel afgewerkt op de meest natuurlijke manier, alsof het zo van buiten komt. Hout leeft, dus je haalt het leven dan ook werkelijk in huis. Ook kunt u kiezen om hout te bewerken met whitewash. Dit geeft een wat zachtere en lievere uitstraling.
De decoratie moet licht en luchtig aanvoelen en is het liefst gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet, jute, linnen, hout of wol. Vloerkleden zijn vaak van wol gemaakt. Gehaakte plaids en geborduurde kussens voegen warmte toe aan de ruimte. Als details kan er prima gewerkt worden met glas en roestvrijstaal.

De frisse geur, alsof u buiten naar binnen gehaald hebt, het warme gevoel en de rustgevende omgeving zijn de kenmerken van een goed geslaagde landelijke inrichting. Ziet u deze stijl wel zitten voor uw woning of juist helemaal niet. Wij kunnen u helpen om uw woning in te richten in de stijl die perfect bij u past. Komt u gerust een keer langs.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020