Gordijnstoffen

Bent u toe aan een nieuwe look van uw interieur zonder alles aan te passen? Nieuwe gordijnen zouden kunnen helpen om uw huis een andere uitstraling te geven. Wij bij Astyle zouden u hierbij verder kunnen helpen met ons ruime aanbod in gordijnen. Ook voor andere stoffen of meubilair kunt u bij ons terecht. In het artikel van deze week gaan we het hebben over enkele verschillende soorten gordijnstoffen die wij te bieden hebben, en wat hun kwaliteiten zijn.

Linnen

Dit is een duurzame stof die ook luxe uit kan stralen. Het heeft de eigenschap dat de stof kreukt, maar dat geeft het juist meer karakter.
Het is gemaakt van natuurlijke materialen in vele stappen. De glans die u op linnen ziet is uniek en zult u verder niet tegenkomen op andere stoffen. De stijlen lopen erg uit een van moderne interieurs tot aan een vintage of Ibiza stijl. Tip: deze gordijnen worden altijd een paar centimeter hangend op de grond gemaakt, dit omdat het een natuurlijk product is en zich aanpast met warmte en kou.

Katoen

Gordijnen gemaakt van katoen hebben verschillende eigenschappen. Zo kunnen deze gordijnen zon verduisterend werken. Hiernaast zijn ze ook makkelijk te strijken in het geval dat er mogelijk een kreukel in komt. Een tip is om katoen niet in een vochtige ruimte te hangen aangezien het hierdoor kan uithangen. Door de brede keuze in patronen en kleuren passen katoenen gordijnen bij uiteenlopende interieurs.

Zijde

Een gordijn gemaakt van dierlijke vezels die elastisch en kreukel herstellend werken. Ze vallen soepel en licht met een mooie glans. Om deze stof goed te behouden wordt het altijd aangeraden om ze te voeren zodat de kleur zo goed mogelijk behouden blijft. Omdat echte zijde gordijnen minder goed tegen de zon kunnen wordt er vaak gekozen voor namaakzijde, op deze manier heeft u de sfeer van zijde maar veel onderhoudsvriendelijker.
Nieuwschierig naar onze stoffen? Kom gerust een keer langs in onze winkel om het aanbod in al onze stoffen te bekijken.

Polyester

Gordijnen gemaakt van deze stof zijn vaak makkelijk te onderhouden, ze rekken niet snel uit en drogen snel op. Hiernaast kunnen ze zelfs in vochtige ruimtes hangen, omdat ze niet snel krimpen. Vaak wordt polyester ook gemixt met bijvoorbeeld linnen of katoen voor een optimaal resultaat. Door de brede mogelijkheden met deze stof is het makkelijk te combineren met uw interieur.

Voor persoonlijk advies over nieuwe gordijnen bent u altijd welkom in onze winkel gelegen in Altea. Hiernaast kunnen wij u ook verder helpen met de gehele interieur aankleding, binnen- en buitenmeubelen, behang, pergola´s, toldos en herstofferingen.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020