Exotisch modern Balinees interieur

Balinese stijl is een unieke en nogal magische balans tussen weelderige kleuren, grondstoffen en hoogstaand vakmanschap. Deze interieurstijl is afkomstig van Bali, en is tegenwoordig terug te zien in vele spectaculaire huizen en ruimtes over de hele wereld.

Balinese stijl

De Balinese stijl omvat het buitenleven als geen andere interieurstijl en is gegrond in de natuur. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Scandinavische natuur, is Bali een plaats met wild groen, tropische planten en een rijke flora. Deze levendigheid wordt gebalanceerd met de kalmerende maar elegante impact van stukken die ook uit de natuur zijn vervaardigd. Denk hierbij aan hout en bamboe en aards keramiek.
Het samenbrengen van al deze grondstoffen brengt een gevoel van spiritualiteit dat deels voortkomt uit Bali's geliefde Boeddha's en spirituele figuren. Organische producten staan centraal in deze stijl.

Samenhang

Wanneer u kiest om de Balinese stijl in uw huis te integreren, betekent dat er geen spontaniteit is. Het is enorm belangrijk bij deze stijl dat er een balans gecreëerd wordt tussen in en outdoor en ruimte naar ruimte. Deze stijl voelt nooit te druk aan. De sleutel is om meubels te kiezen in samenhang en kleuren die langzaam overlopen maar waar natuur altijd centraal staat. Laat de kleuren binnenkomen met accessoires, denk aan vloerkleden, kussens, plaids en ingelijste kunst. Als decoratie wordt vaak gekozen voor grote vazen en sculpturen. Om het buiten naar binnen te halen worden er veel planten geplaatst net als tropische bloemen. Evenwicht is het kernwoord van deze stijl.

Materialen

Massief hout zoals teak zijn perfect voor Balinese 06 Exotisch modern2 meubels en sculpturen. Van ligbedden tot salontafels die er al gauw uitzien als unieke kunstwerken. Zolang het massief hout is kan alles gecombineerd worden. Het zijn zware, donkere, houten elementen die de basis vormen in uw woning. Ook zien we suikerriet en bamboe terug in het interieur, eigenlijk overal. Ze zijn structureel en decoratief, zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt als afschermingspanelen of raamdecoratie. Transparante stoffen worden veel gebruikt als gordijnen, dit geeft de privacy die u nodig hebt.

Ziet uw droomwoning eruit als een huis in Bali, dan is dit de interieurstijl die u moet toepassen. Bij A-style maken wij interieurplannen voor zowel in als outdoor. Ook hebben wij ons eigen naaiatelier waar gordijnen, kussens, hoofdboarden en herstofferingen mogelijk zijn in alle kleuren en materialen die u wenst. Komt u gerust een keer langs.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020