Back to basics – industrieel design

Durft u industrieel te gaan? Een interieur geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw? Dit is een ontwerp waar praktisch nut voorrang kreeg op esthetische en overbodige versieringen. Dat minimalisme brengt een zekere rust met zich mee, in grote steden wonen mens tegenwoordig zelfs in een oude fabriek of pakhuis en zij voelen zich hier thuis.

Ondanks dat u niet in een oude fabriek woont kunt u deze interieurstijl naar uw woning halen. Met een paar ingrepen en een slimme keuze van materialen creëert u ook bij u thuis die typische, industriële look. Wij vertellen u hoe.

Back to basics

Alvast een voordeel van een industrieel interieur is dat u veel minder tijd in de afwerking moet investeren. Zo kunt u afgewerkte oppervlaktes gewoon afwerking met een betonlook of baksteenlook behang. Ook de vloer daar kunt u gewoon gepolijst beton over gieten en u hebt de basis van een industriële aanblik. Ook zijn er veel tegels met een ruwe look die gebruikt kunnen worden in een woning in deze stijl.

Ook hoeven bij dit ontwerp de elektriciteitskabels, waterleidingen en allerlei buizen niet diep weggestoken te worden in de muur en het plafond. Het is juist de bedoeling dat deze open en bloot blijven, het moet er niet allemaal te afgewerkt uitzien. De hoofdkleuren voor deze look zijn grijs, wit en zwart. Vind u dit toch wat te sober? Dan kunt u kiezen voor een accentmuur in een felle kleur of kiest u voor kleurrijke meubels en decoratie.

Meubilair

Ook deze ruwe en minimalistische materiaalkeuze04 Industrieel2 trekken we door in de meubels. De cliché Less is more is hier van toepassing. Denk aan eetkamerstoelen bijvoorbeeld aan de materialen leer of plastic. Voor de tafels in uw woning is robuust hout een aanrader. En alles in combinatie met metaal, zowel de tafel en stoel poten als de pootjes van uw bank.

Grote objecten

Om deze grote, open ruimtes te vullen hebt u grote meubels en accessoires nodig. Musts zijn grote staande of hangende lampen. Direct een eyecatcher in de ruimte en nog praktisch ook.

Hebt u hulp nodig bij het inrichten van uw woning, omdat u niet weet waar te beginnen of juist weinig tijd hebt. Wij helpen u uw droominterieur te realiseren. Zowel in als outdoor. Komt u gerust een keer langs.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020