Overkappingen en Pergolas

Uiteraard is het heerlijk om in de zon te zitten maar een hele dag in de volle zon is in de zomer vooral iets te veel. Er zijn verschillende manieren om buiten te zijn maar toch uit te zon: onder de parasol, in de schaduw van bomen of onder een overkapping.

Overkappingen

Met een overkapping kunt u schaduw creëren in uw tuin of op uw terras. Er zijn verschillende soorten overkappingen te verkrijgen, zo is er voor iedere tuin wel een goede oplossing. Een overkapping hoeft niet per se vast te zitten aan uw huis maar kan ook ergens midden in uw tuin geplaatst worden. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden op het gebied van overkappingen.

De functies van een Pergola

De belangrijkste functie van een overkapping is de bescherming tegen de zon. Hij creëert schaduw zoals u het wilt. Ook uw tuinmeubelen zullen langer meegaan omdat die niet dagelijks in de volle zon staan. Een pergola is snel geplaatst en een bijkomend voordeel is dat hij weinig tot geen onderhoud nodig heeft.

Pergola Bioclimatico

Deze pergola heeft een modern design maar past doordat u hem kunt verkrijgen in alle ralkleuren bij iedere woning. Bij deze pergola kunt u de panelen van het dak automatisch bewegen. Hiermee kunt u de richting van de zon en de intensiteit ervan zelf regelen. Doordat de wind erdoorheen komt als u hem half open heeft staan geniet u van een natuurlijke ventilatie als u in de tuin of op uw terras zit.
Naast de functie als (terras) overkapping is het ook mogelijk er een aanbouw van te maken. Het dak is gesloten en biedt volledige bescherming tegen de meest schadelijke zonnestraling en de meest extreme weersomstandigheden. Hij is geheel waterdicht en aan de zijkanten is er een mogelijkheid glas in te zetten. Op deze manier dient hij als een extra (lichte) ruimte bij uw huis waar u ook in de winter kunt genieten. Om deze overkapping geheel naar wens te maken zijn er extra opties die u toe kunt voegen. Dit is onder andere ingebouwde LED-verlichting en geluid via bluetooth. Deze pergola is enkel elektrisch mogelijk.

Pergola dak stof/fiberglass

Het is mogelijk om een overkapping met stoffen/sunworker doek te nemen en een aluminiumstructuur. Hierdoor creëert u schaduw, u kunt dit dak volledig naar 1 kant schuiven (open) of dicht doen. Deze pergola is zowel electrisch als manueel verkrijgbaar. En wederom in alle ralkleuren.
Om volledig te genieten van uw overkapping is het goed om te kijken wat voor stofkeuze u maakt. Sunworker is een soort van geperforeerd glasvezeldoek waar de wind nog door heen kan. Hierdoor zal het een stuk minder benauwd zijn dan wanneer u een dichte stof kiest. Daarnaast is een sunworkerdoek makkelijker schoon te maken en blijft water er niet op liggen. Verder bestaat er dicht pvc doek, of een normale outdoor stof.

Windschermen

Tegen de wind is er een optie voor beide pergola’s20 Overkapping pergolas 2 om een windscreen te plaatsen. Er zijn verschillende soorten, met of zonder motor. Door het plaatsen van een windscreen zit u zelfs bij minder goed weer lekker buiten. Naast het tegenhouden van de wind wordt hij ook vaak gebruikt voor laagstaande zon en voor wat privacy.

Dit zijn enkel 2 overkappingen die wij hierboven genoemd hebben, er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Bent u benieuwd geworden naar wat een overkapping voor uw woning kan doen? Kom dan gerust een keer langs bij onze winkel ‘A-style’ in Altea. Hier kunnen wij u de kleuren en mogelijkheden laten zien en advies op maat geven.

Interieuradvies op maat

U heeft een huis gekocht voor vakanties, als vaste woning of om te verhuren. Deze moet ingericht worden, maar waar begint u? Om deze zorg uit handen te geven kunt u hulp vragen van een interieuradviseur.

Waar begint u?

Het is uiteraard belangrijk te beginnen bij het begin. Dit is het bepalen van de doelgroep. Dit begint met het kijken voor wie het interieur geschikt moet zijn. Als het voor de verhuur is is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met materialen die goed en gemakkelijk schoon te maken zijn. Zijn er kinderen aanwezig in de woning enzovoorts. Vervolgens worden alle wensen en eisen op een rijtje gezet, dus bijvoorbeeld voor hoeveel personen er zitgelegenheid moet zijn.

De stijl die bij u past

Als de doelgroep bepaald is wordt er gekeken welke stijl het beste bij u past. Er zijn verschillende soorten stijlen in het interieur, van flamant tot industrieel en van metropolitan tot landelijk. Om erachter te komen welke stijl u aanspreekt kunt u referentiebeelden laten zien van interieurs of meubels. Een interieuradviseur is goed op de hoogte van de stijlen die er zijn en pratend met u weten zij snel wat er bij u past. Zo kan er een ontwerp gemaakt worden in de stijl die uw persoonlijkheid weerspiegeld.

Één geheel

Het is belangrijk dat het hele plaatje klopt in de woning. De wanden als basis en vervolgens de meubels en decoratie. Als dit niet in dezelfde stijl is oogt het al snel rommelig. Van de hele woning één geheel maken is precies waar een interieuradviseur u perfect bij kan helpen. Belangrijk is dat deze rode draad doorgevoerd wordt zowel binnen als buiten. Dit kan door materiaalgebruik maar bijvoorbeeld ook met kleuren gedaan worden.

Bij A-style bent u aan het juiste adres voor een op maat gemaakt interieuradvies. Wij komen bij uw thuis om op te meten en het bespreken van de stijl en eisen. Hier meten wij de ruimte op en maken wij enkele foto´s. Vervolgens werken wij een plan uit en maken een afspraak om dit samen te bespreken. Wij zorgen dat alles duidelijk is voor u en dat alles tot in de details afgewerkt is. Van zonnewering tot behang leveren wij. Onze installateur komt bij u installeren en onze gordijnen worden in ons eigen naaiatelier op maat gemaakt. Wilt u een vrijblijvende afspraak maken dan kunt u altijd even binnenlopen of mailen of bellen. Tot snel bij Astyle Altea.

Gordijnstoffen

Bent u toe aan een nieuwe look van uw interieur zonder alles aan te passen? Nieuwe gordijnen zouden kunnen helpen om uw huis een andere uitstraling te geven. Wij bij Astyle zouden u hierbij verder kunnen helpen met ons ruime aanbod in gordijnen. Ook voor andere stoffen of meubilair kunt u bij ons terecht. In het artikel van deze week gaan we het hebben over enkele verschillende soorten gordijnstoffen die wij te bieden hebben, en wat hun kwaliteiten zijn.

Linnen

Dit is een duurzame stof die ook luxe uit kan stralen. Het heeft de eigenschap dat de stof kreukt, maar dat geeft het juist meer karakter.
Het is gemaakt van natuurlijke materialen in vele stappen. De glans die u op linnen ziet is uniek en zult u verder niet tegenkomen op andere stoffen. De stijlen lopen erg uit een van moderne interieurs tot aan een vintage of Ibiza stijl. Tip: deze gordijnen worden altijd een paar centimeter hangend op de grond gemaakt, dit omdat het een natuurlijk product is en zich aanpast met warmte en kou.

Katoen

Gordijnen gemaakt van katoen hebben verschillende eigenschappen. Zo kunnen deze gordijnen zon verduisterend werken. Hiernaast zijn ze ook makkelijk te strijken in het geval dat er mogelijk een kreukel in komt. Een tip is om katoen niet in een vochtige ruimte te hangen aangezien het hierdoor kan uithangen. Door de brede keuze in patronen en kleuren passen katoenen gordijnen bij uiteenlopende interieurs.

Zijde

Een gordijn gemaakt van dierlijke vezels die elastisch en kreukel herstellend werken. Ze vallen soepel en licht met een mooie glans. Om deze stof goed te behouden wordt het altijd aangeraden om ze te voeren zodat de kleur zo goed mogelijk behouden blijft. Omdat echte zijde gordijnen minder goed tegen de zon kunnen wordt er vaak gekozen voor namaakzijde, op deze manier heeft u de sfeer van zijde maar veel onderhoudsvriendelijker.
Nieuwschierig naar onze stoffen? Kom gerust een keer langs in onze winkel om het aanbod in al onze stoffen te bekijken.

Polyester

Gordijnen gemaakt van deze stof zijn vaak makkelijk te onderhouden, ze rekken niet snel uit en drogen snel op. Hiernaast kunnen ze zelfs in vochtige ruimtes hangen, omdat ze niet snel krimpen. Vaak wordt polyester ook gemixt met bijvoorbeeld linnen of katoen voor een optimaal resultaat. Door de brede mogelijkheden met deze stof is het makkelijk te combineren met uw interieur.

Voor persoonlijk advies over nieuwe gordijnen bent u altijd welkom in onze winkel gelegen in Altea. Hiernaast kunnen wij u ook verder helpen met de gehele interieur aankleding, binnen- en buitenmeubelen, behang, pergola´s, toldos en herstofferingen.

Screens

Daglicht wilt u graag binnen hebben, maar de warmte laat u liever buiten om het binnen koel te houden. Uw gordijnen wilt u niet de gehele dag dicht houden, want dat maakt het zo donker in huis. In dit geval zijn screens de oplossing. Natuurlijk zijn er nog vele andere problemen, waarvoor screens de oplossing kunnen zijn.

Screen

Er zijn talloze mogelijkheden voor het aanschaffen van screens. Een screen is een zonnescherm dat strak langs uw raam hangt. De constructie is gelijk aan die van een rolgordijn. Deze gordijnen hangen aan de binnenkant van uw raam en rolt eenvoudig verticaal naar boven en beneden. Hierdoor nemen screens geen kostbare ruimte in beslag en blijft u de vrije doorloop langs uw ramen houden. Door het ingebouwde blokkersysteem zal u de screen op iedere gewenste hoogte geplaatst kunnen worden, zowel aan de wand als aan het plafond.

Materiaal

Voor het filteren van zonlicht vanuit binnenuit is screendoek perfect. Onze screens zijn gemaakt van fiberglas voor een extra lange levensduur. Screenstof laat het toe om naar buiten te kijken en mensen van buiten kunnen niet naar binnen kijken. Dit zorgt ervoor dat het minder warm binnen wordt, maar u nog van het daglicht kunt genieten. Het grote voordeel van deze stof is dat u hem met een sopje kunt afnemen. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor hij naaldloos aansluit bij de rest van uw interieur.

Verticale lamellen / Japanse panelen

Er zijn ook lamellen verkrijgbaar met screendoek. Dit zijn stroken die van boven naar beneden hangen en deze kunt u open en dicht draaien. U heeft ook de optie om ze geheel naar één zijde te hangen, waardoor zij het raam niet meer bedekken. Een andere optie voor het toepassen van screens in uw woning zijn Japanse panelen. Zij bestaan uit lange, brede panelen die voor elkaar schuiven. Met een koord kunt u de panelen naar één zijde schuiven of u kunt kiezen om ze handmatig zonder koord te verplaatsen.

Bij al deze systemen kunt u zelf de bediening kiezen. U kunt kiezen voor een manueel systeem wanneer u het niet erg vindt om de screens met de hand te bedienen. Bij de elektrische bediening krijgt u een afstandsbediening waarmee u alle screens kunt bedienen of als de Electra al aangelegd is kunt u het regelen met een schakelaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor screens in uw woning kom dan gerust een keer langs bij ons in de winkel. Wij komen bij u thuis opmeten en maken vrijblijvend een offerte. Voor andere opties tegen de zon, of verdere informatie kunt u altijd bij onze winkel terecht.

Buiten meubilair

Ondanks dat er in Spanje veel buiten geleefd wordt, trekken we ons s ‘avonds toch nog naar binnen want het koelt flink af! Maar het voorjaar is in zicht wat betekent dat we langer buiten kunnen genieten. Mooie, luxe buiten-meubelen spelen een rol bij het buiten comfort. Ook voor komend jaar zijn er verschillende trends op het gebied van buitenmeubilair.

Trend 1: Synthetisch touw

Vorig jaar was dit al veel te zien maar dit jaar meer en beter. Synthetisch touw, synthetisch aangezien dit goed te onderhouden is met het weer. Dit zijn meubels met een speelse uitstraling. U kunt dit krijgen in brede touwen of in juist smalle, in effe kleuren en in gemêleerde kleuren.

Trend 2: Grof geweven

De afgelopen jaren is er op het gebied van buitenmeubilair veel te zien geweest wat fijngeweven was. Maar meer en meer zijn grovere structuren te zien wat betreft het buitenmeubilair. Het geeft een stoere look en is tevens te benoemen als speels en energiek.

Trend 3: Strak aluminium

Wie voor een modern buiteninterieur wilt gaan, kan eens kijken naar de aluminium tuinmeubelen. Aluminium staat bekend om het lichtgewicht en tevens goed te onderhouden. Een strak aluminium meubel oogt modern en kan met de juiste kussens, ook nog eens knus gemaakt worden.

Trend 4: Natuurlijke omvang

Om een natuurlijke look te creëren op uw balkon, terras of in uw tuin kunt u ook gaan voor de natuurlijke sfeer betreft het tuinmeubilair. Teakhout is hier dan ook een echte aanrader. Dit geeft een warm gevoel op uw terras of balkon en is goed te combineren met verschillende materialen in kussens. Het enige nadeel is dat teak houten meubelen meer onderhoud vraagt.

Inrichting van uw terras

In de meeste gevallen worden bovengenoemde trends gemixt. Dus bijvoorbeeld touw met teakhout, strak aluminium met glas enz. enz.
Als u weet wat uw wensen zijn voor buitenmeubelen, voor hoeveel personen, onderhoud, een fijne lounge of een eettafel dan kunnen we gericht gaan zoeken naar het perfecte tuinmeubel voor u. Wij zijn zowel gespecialiseerd in het maken van interieur als exterieurontwerpen.

Bent u nieuwsgierig geworden bij het lezen van dit artikel? Bij A-style hebben wij een ruim assortiment aan tuinmeubilair wat o.a. past bij één van deze trends. Wij verwelkomen u graag in onze winkel in Altea.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020